India politsei vahistas lasteohverdajad

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindu tantsimas maojumalannale ohverdatava tuviga.
Hindu tantsimas maojumalannale ohverdatava tuviga. Foto: SCANPIX

Riigi keskosas asuva Chhattisgarhi osariigi politseinike teatel vahistasid nad 11 inimest, nende seas ka nõidravitseja ja tolle naise pärast seda, kui paari majast leiti kaheaastase poisi surnukeha, kirjutab uudistevõrk AFP. Edasise läbiotsimise käigus leiti teisegi ohvri – kuueaastase tüdruku – maised jäänused.


Süüalune mees on juba omaks võtnud mõlema lapse tapmise. Enda sõnul tegi ta seda okultistliku jõu ja hea õnne omandamiseks.

Tapetud kaheaastase poisi vanemad pöördusid võimude poole selle nädala alguses, kui väljas mänginud laps kaduma läks. Tüdruku röövis nõidravitseja oletatavasti tänavu märtsis. Tolle lapse surnukeha oli maetud ravitseja majja kolmhargi sümboli alla.

Paljuusulises Indias jõuab jätkuvalt aegajalt uudistesse teateid inimohverdustest. Tavaliselt leiavad need aset väga vaestes piirkondades, kus rahvas usub jätkuvalt musta maagiasse. Enamasti tapab ohvri nõidravitseja selleks, et lepitada või meelitada jumalaid, vaime või jumalusi.

Mitmeid laste ohverdamise juhtumeid uurinud politseiniku A.K. Saikia sõnutsi kasutavad nõidtohtrid tavaliselt mudilaste röövimiseks samasuguseid võtteid. Nad sobivatavad lastega sõprust, pakkudes neile maiustusi või mänguasju, meelitavad nad oma majja ja siis tapavad oma ohvri. «Nõidrahvitsejad usuvad, et lapse tapmine muudab nad surematuks,» selgitas Kirde-Indias Assamis töötav Saikia.

Tema sõnul on teine samasugune hirmutav praktika see, kuidas musta maagiaga tegelemises kahtlustatavad naised aetakse kodukülast välja ja tapetakse. Assamis on viimase kolme aasta jooksul tapetud vähemalt neli naist, keda kahtlustati nõidumises.

Tänavu märtsis vahistati ühes Lääne-India külas abielupaar, keda kahtlustatakse viie väikse poisi tapmises. Arvatakse, et neid motiveeris veretöödele lootus, et see aitab naisel viljastuda.
Aprillis aga leiti ühest Lääne-Bengali templist vabrikutöölise peata keha. Arvatakse, et ka tema langes inimeseohverdajate kätte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles