Jeb Bush: Donald Trump ajab jama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeb Bush.
Jeb Bush. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Jeb Bush sarjas teisipäeval rivaali Donald Trumpi, süüdistades teda jama ajamises ning öeldes, et teda ootaks üldvalimistel hävitav lüüasaamine.

«Ma olen ainus, kes sellele vastu seisab,» ütles Bush mõttekoja Välissuhete Nõukogu (CFR) üritusel.

Jeb Bush on Florida ekskuberner, USA eelmise presidendi George W. Bushi vend ning 41. presidendi George H. W. Bushi poeg.

«Kuna inimesed tunnevad tuleviku pärast ärevust, on nad kinni haaranud suurest isiksusest laval, ent tegelikult ei ole ta tõsiseltvõetav kandidaat ja ta saaks üldvalimistel hävitavalt lüüa,» lausus ta.

Bushi toetusnumbrid on paar nädalat enne vabariiklaste eelvalimiste algust tagasihoidlikud, samas kui Trump on arvamusküsitlustes selge liider.

Valimisdebattides sageli Trumpi kritiseerinud Bush kommenteeris oma rivaali detsembrikuiseid märkusi vastuseks küsimusele USA tuumarelvade ja tollimaksude kehtestamise teemal Hiinale.

«Juhtival kandidaadil puudub tõsiseltvõetavus. Ma ei oska öelda, mis on tema seisukohad poliitikaküsimustes. Kui ta ei tea, mis asi on tuumatriaad, peaks see sundima teda järelemõtlemiseks seisatama,» lausus ta.

«See ei ole naljakas. Keegi, kes teeb ettepaneku kehtestada Hiina kaupadele 45-protsendine tollimaks – see ei ole tõsiseltvõetav ettepanek, see on ülemaailmse majandussurutise propageerimine, mis hävitab USA keskklassi ja toob kaasa kaost tekitavad tagajärjed,» lausus Florida ekskuberner.

Bushi sõnul on Ühendriikide presidendi peamine ülesanne rahvast kaitsta ning seda ei ole võimalik teha «ilma tõsiste tegevuskavadeta jama ajades».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles