Aaviksoo: NATO kaitseministrite seas valitses üksmeel

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO logo.
NATO logo. Foto: Corbis/Scanpix

Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul valitses täna Suurbritannias lõppenud NATO kaitseministrite kohtumisel silmapaistev üksmeel kõikides küsimustes, mis puudutavad NATO tulevasi ümberkorraldusi.

Londonis toimunud kahepäevasel NATO kaitseministrite mitte-ametlikul kohtumisel arutati peamiste teemadena NATO ees seisvaid ülesandeid äsjalõppenud Gruusia konflikti valguses, kollektiivkaitsega seotud küsimusi, operatsioonidel vajalike võimete arendamist ning NATO reageerimisjõudude (NRF) tulevikku, teatas kaitseministeerium.

Kaitseministri Jaak Aaviksoo sõnul valitses kohtumisel silmapaistev üksmeel kõikides küsimustes, mis puudutavad NATO tulevasi ümberkorraldusi ning Gruusia sündmuste järelmeid.

Tema sõnul tõstavad sel kohtumisel NATO ümberkorraldamiseks kavandatud sammud oluliselt nii NATO kollektiivkaitse võimet kui ka suutlikust panustada välismissioonidele.


NATO kaitseministrite järgmine kohtumine toimub 9. ja 10. oktoobril Budapestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles