Briti tudengid streigivad ülikoolides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demonstrant sodimas Briti välisministeeriumi hoone seinale Londonis.
Demonstrant sodimas Briti välisministeeriumi hoone seinale Londonis. Foto: SCANPIX

Briti tudengid hõivasid täna ülikoolide hooneid, et avaldada meelt valitsuse kava vastu tõsta õppemaksu.

Oxfordi, Londoni ja Cardiffi ülikoolid teatasid, et sajad üliõpilased korraldavad teist päeva järjest istumisstreike, keeldudes lahkumast, vahendas AFP.

Oxfordis keelduvad 70 üliõpilast lahkumast Radcliffe Camerast – hiiglaslikust hoonest, mis on osa ülikooli Bodleiani raamatukogust. University College Londonis peavad 50 inimest istumisstreiki ühes ülikooli peahoonetest, Cardiffis okupeerivad tudengid auditooriumit.

Eile toimus paljudes linnades valitsuse kärbete vastu rahvarohkeid demonstratsioone. Politsei arreteeris Londoni kesklinnas 35 inimest, pärast seda kui 10 000-pealine rahvamass purustas ühe politseiauto, lõhkus aknaid ja sodis valitsuse hooneid grafitiga. Viga sai seitse politseinikku ja 15 meeleavaldajat.

Protestijaid vahistati eile ka Cambridge'is, Liverpoolis, Manchesteris ja Brightonis.

Protestiaktsiooni juhid nimetasid eilseid demonstratsioone suureks eduks ja kavatsevad korraldada uusi meeleavaldusi järgmisel teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles