Kuberner: Sotši piirkonna kriminaalid on väljunud kontrolli alt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleliolevad ehitised Sotši olümpiakülas.
Pooleliolevad ehitised Sotši olümpiakülas. Foto: SCANPIX

Kubanimaa kuberneri Aleksandr Tkatšovi sõnul on kriminaalid Krasnodari krais, kus asub 2014. aasta taliolümpiamänge korraldav Sotši, väljunud kontrolli alt.

Hiljuti rabas piirkonda Kuštševskaja staniitsas aset leidnud massimõrv, kus elu kaotas kokku 12 inimest, vahendas AFP.

«Selliseid kuritegusid võib seal aset leida ükskõik kus,» rääkis kuberner. «Kahjuks eksisteerib selliseid kriminaalseid grupeeringuid rohkemal või vähemal määral regiooni igas rajoonis. Need jõugud on kerkinud esile meie silme all.»

Uurijate oletusel on massimõrva taga jõuk, mis on terroriseerinud staniitsat aastaid ja see on sooritanud hulgaliselt kuritegusid ilma karistust saamata. Viimaste andmete järgi on miilitsatöötajad pidanud kinni jõugu liidri ja veel kaheksa kahtlustatavat. Tagaotsitavaid on veel kaks.

Sotši lähiümbruses toimunud kuriteod on valmistanud ametivõimudele peavalu pikka aega. Venemaa liidrid, eelkõige peaminister Vladimir Putin on kinnitanud, et taliolümpia möödub rahulikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles