Moldova parlamendi ees toimunud rahutustes sai viga 10 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova märulipolitsei ja meeleavaldajate vahel tekkis parlamendihoone ees seis.
Moldova märulipolitsei ja meeleavaldajate vahel tekkis parlamendihoone ees seis. Foto: Scapix/AFP

Moldova parlamendihoone ees toimunud rahutustes sai viga seitse politseinikku ja kolm meeleavaldajat, ütles haiglaametnik.

Kõikide ohvrite vigastused on kergeloomulised, ütles Chišinau haigla esindaja Peter Kravet. Vigastatute seas on ka Liberaalse Partei esimees Mihai Ghimpu.

Moldova parlament kiitis eile heaks uue valitsuse, lõpetades kuid kestnud ummikseisu presidendi ja seadusandjate vahel. Valitsus andis ametivande ööl vastu tänast.

Parlamendihoone juurde kogunesid tuhanded meeleavaldajad, kes nõudsid ennetähtaegseid valimisi ja surusid end lõpuks märulipolitsei kaitserivist läbi. Protestijad tungisid parlamendihoonesse, kuid politsei õnnestus nad lõpuks siiski välja tõrjuda.

Uudisteagentuuri AP andmeil uskus osa meeleavaldajaid, et uus valitsus on järjekordne kompromisslahendus, mis ei suuda välja juurida riigis vohavat laialdast korruptsiooni ega läbi viia reforme. Teised protestijad vastustasid Euroopa Liidu meelset valitsust ja soovisid Moldova püsimist Venemaa mõjutsoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles