Britid esitavad Lagarde'i uuesti IMFi juhiks

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi juht Christine Lagarde (paremal) ja Suurbritannia rahandusminister George Osborne.
IMFi juht Christine Lagarde (paremal) ja Suurbritannia rahandusminister George Osborne. Foto: Reuters / Scanpix

Rahandusministri George Osborne'i sõnul esitab Suurbritannia praegune rahvusvahelise valuutafondi (IMF) tegevjuht Christine Lagarde teiseks perioodiks fondi juhtima.

Osborne'i sõnul toetavad Lagarde'i kandidatuuri teisedki Euroopa riigid. Oma toetust on praeguseks avalikult kuulutanud Prantsusmaa ja Hispaania, vahendas Reuters. Lagarde on ka ise väljendanud valmisolekut IMFi tegevjuhina jätkata.

«Ajal mil maailm on silmitsi sellega, mida mina nimetaks riskide ohtlikuks kokteiliks, usun, et Christinel on piisavalt visiooni, energiat ja läbinägelikkust, et olla maailmamajanduse tüüri juures ka järgnevatel aastatel,» seisab Osborne'i avalduses.

Pärast Dominique Strauss-Kahni skandaalset lahkumist IMFi tegevjuhiks valitud Lagarde'i ametiaeg lõpeb 5. juulil. Valuutafond asub tänasest uue tegevjuhi kandidaate registreerima.

IMFI täidesaatva nõukogu liige Aleksei Mozhin teatas täna, et kandidaatide registreerimine lõpeb märtsis. «Täidesaatev nõukogu on otsustanud samasuguse avaliku, väärtuspõhise ja läbipaistva protsessi kasuks nagu ka eelmise valimise ajal,» avaldas Mozhin. «Kandidaate võib nimetada fondi nõukogu liige või direktor. Nagu ka 2011. aastal, püüdleme konsusliku otsuse poole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles