Cameron: Litvinenko tapmine pandi toime riigi toel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Litvinenko
Aleksandr Litvinenko Foto: SCANPIX

Briti peaministri David Cameroni sõnul leidis KGB ja FSB endise töötaja Aleksandr Litvinenko mõrv aset riigi toel, vastavale järeldusele osutasid neljapäeval avalikustatud avaliku juurdluse tulemused.

«Juhtunu on absoluutselt kohutav ja see raport kinnitab seda, mida meie oleme alati arvanud, ja mida arvas selle õudsa mõrva toimepaneku hetkel eelmine leiboristide valitsus, et tegemist oli riigi toetatud teoga,» ütles ta Davosi majandusfoorumi ajal Briti televisioonile.

Suurbritannia ei teatanud neljapäeval uutest sanktsioonidest seoses tapmisega, kuid külmutas kahe peamise venelasest kahtlusaluse, Dmitri Kovtuni ja Andrei Lugovoi varad.

«Me peame nüüd raporti tervikuna läbi lugema ja kõik arvesse võtma, kuid ei maksa kahelda, sellele šokeerivale sündmusele reageeriti aastate eest, kui see toimus, ning me karmistame oma tegutsemist taas ka praegu,» lisas Cameron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles