Raport: Kölni stiilis ahistamised toimusid tosinas Saksamaa linnas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Saksamaa meediasse lekkinud politseiandmetest selgub, et vana-aastaõhtul teatati Kölnile sarnasest migrantide poolse ahistamiste ja varguste lainest veel 12 linnas üle riigi.

Nii telekanalid WDR ja NDR kui ajaleht Süddeutsche Zeitung kirjutasid, et seksuaalvägivald oli aasta viimasel päeval märksa levinum, kui seni arvatud. Dokumendid pärinevad föderaalkriminaalpolitseilt (BKA). Neist nähtub, et Baierimaal teatati kokku 27 sarnasest rünnakust, peamiselt Nürnbergis ja Münchenis. Bremenis oli kokku 11 avaldust, Berliinis kuus ja Baden-Württembergis 25.

13. jaanuaril koostaud raport väidab, et kõige rohkem rünnakuid leidis aset Hamburgis ja Põhja-Rein-Vestfaalis – liidumaal, kus asub ka Köln. Kuigi kahtlusaluseid pole identifitseeritud, on neid kirjeldatud kui Maroko, Tuneesia või Alžeeria päritolu mehi vanusevahes 17-30. Ohvrid olid pea alati naisterahvad.

Raport märkis ka, et tänu nende eksootilisele välimusele on kahtlusaluseid raske adekvaatselt kirjeldada. Selles ära toodud kuritööd kuuluvat aga uut laadi kategooriasse, millelaadseid pole kuni viimase ajani Saksamaal eriti kogetud. Dokumendi autorid kommenteerisid, et olukord on endiselt «dünaamiline». 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles