Lõuna-Korea uue kaitseministri nimi pole teada

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea mereväelased Yeonpyeongi saarel asuvas valvepunktis.
Lõuna-Korea mereväelased Yeonpyeongi saarel asuvas valvepunktis. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea presidendi kantselei teatel pole uut kaitseministrit ametisse nimetatud, lükates seega ümber meedias levivad vastupidised uudised.

Eelmine kaitseminister Kim Tae-young astus tagasi eile ja seda terava kriitika tõttu armee vastureageeringu üle Põhja-Korea teisipäevasele suurtükirünnakule, vahendas AFP.

«Kaalumisel on mitu kandidaati,» ütles Hong Sang-pyo, kes vastutad kantselei avalike suhete eest.

Uudisteagentuur Yonhap oli varem väitnud viitega presidendipaleele, et uueks kaitseministriks saab presidendi julgeolekuabi Lee Hee-won.

Põhja-Korea avast teisipäeval suurtükitule lõunanaabrile kuuluva Yeonpyeongi saare pihta. Hukkus neli inimest ja hävis kümneid hooneid.

Meedia ja seaduseandjad kritiseerisid valitsust ja sõjaväge nõrga vastureageeringu pärast.

Soul lubas saata vaidlusaluse merepiiri lähistel asuvale saarele täiendavalt sõjaväelasi ja relvi ning muuta kokkuleppe reegleid, mis annab sõjaväele õiguse anda põhjanaabri järgmisele võimalikule rünnakule oluliselt tugevam vastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles