Davosi foorumit valvanud sõdurid jäid vahele narkootikumidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi sõdur Davosis.
Šveitsi sõdur Davosis. Foto: SCANPIX

Šveitsi mägikuurordis Davosis sel nädalal toimunud mainekat majandusfoorumit valvanud sõdurite proovidest leiti märke kanepi ja kokaiini tarvitamisest.

Eile lõppenud üritust valvas üle 4000 Šveitsi sõduri. Kuigi riigi kaitseministeeriumi kinnitusel möödus üritus tõrgeteta, teatas Šveitsi meedia, et 17 sõduri vereproovidest leiti narkootikumide jälgi.

Kui 12 juhul oli tegu marihuaanaga, siis viis sõdurit olid tarvitanud ka kokaiini. Ühelt sõdurilt leidsid sõjaväepolitsei narkokoerad aga kolm grammi kokaiini.

«Meie sõdurid täitsid oma ülesandeid eeskujulikult,» kommenteeris Davosis tegutsenud üksuse juht Jean-Marc Halter. «Paar kahetsusväärset narkotarvitamise juhtumit ei tohiks määrida positiivset üldmuljet.»

Kui kokaiiniga vahele jäänud sõdurid saadeti koju ning sõdurit, kellelt leiti läbiotsimisel kokaiini, ootab ees kriminaalsüüdistus, siis kanepit tarvitanud sõduritel lubati jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles