Kanada koolitulistajat kiusati ta välimuse tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanadas Saskatchewanis La Loche´is asuv kool, kus 22. jaanuaril leidis aset tulistamine
Kanadas Saskatchewanis La Loche´is asuv kool, kus 22. jaanuaril leidis aset tulistamine Foto: SCANPIX

Kanadas Saskatchewanis La Loche`is leidis koolis aset tulistamine, mille pani toime 17-aastane õpilane, kes oli oma välimuse, eelkõige kõrvade tõttu kiusatud.

Tulistamise tunnistajaks olnute sõnul küsis relvaga õpilane enne tulistamist, kas nad julgevad teda ka nüüd kiusata, mil tal on võimalus neilt elu võtta, edastab Reuters.

Ta olevat säästnud nende elu, kes varem ega ka hetk enne tulistamist ta välimuse kohta midagi kritiseerivat ei öelnud.

La Loche´i kooli õpilaste ja õpetajate sõnul narriti vaikset ja tagasihoidlikku noormeest eelkõige ta keskmisest suuremate kõrvade tõttu. Tegemist oli normaalse poisiga, kes oli tundlik, kuid varem mitte vägivaldne.

La Loche´i koolitulistamises 22. jaanuaril hukkus neli inimest. Politseiuurijad kahtlustavad, et 17-aastane õpilane tappis kodus esmalt kaks oma venda ja siis suundus kooli, kus tule avas. Lisaks hukkunutele sai seitse inimest haavata.

Tulistamises kahtlustatav astus eile esmakordselt kohtu ette, järgmine kohtuistung leiab aset 22. veebruaril.

Arreteeritud õpilast süüdistatakse neljas mõrvas, seitsmes mõrvakatses ja relva ebaseaduslikus omamises.  

Kanada lastekaitsespetsialistide ja psühholoogide sõnul tuleb varasemast rohkem tegeleda nii kiusajate kui kiusatutega, et ennetada äärmuslikke olukord, kus inimesed elu kaotavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles