Leht: Brasiilia kaasab zika viiruse leviku piiramisse sõjaväe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia sõdur Sao Paulos zika viirust kandvate sääskede vastasel puhastusoperatsioonil.
Brasiilia sõdur Sao Paulos zika viirust kandvate sääskede vastasel puhastusoperatsioonil. Foto: Scanpix/AFP

Brasiilia mobiliseerib üle 200 000 sõduri, kes hakkaksid zika viirust kandvate sääskede vastases võitluses käima ukselt uksele lendlehti jagamas ja nõu andmas, teatas eile ajaleht O Globo.

Valitsus jagab vähemalt 400 000 sotsiaaltoetusi saavale rasedale naisele ka tõrjevahendeid, vahendas O Globo tervishoiuminister Marcelo Castro sõnu.

Zika viirus võib põhjustada palavikku, löövet ja silma sidekesta põletikku ning sümptomid kestavad üldiselt alla nädala. Kuid rasedate naiste puhul võib viirus võib levida lootesse ning päädida lapse aju alaarengu või surmaga. Viirus ei levi inimeselt inimesele.

Alates oktoobrist on Brasiilias tuvastatud 3893 ajuvesitõve juhtumit. Varem on riigis registreeritud umbes 160 juhtu aastas.

Nakkusjuhtude sagenemine Ladina-Ameerikas, eriti Brasiilias on sundinud USA-d ja teisi valitsusi manitsema rasedaid naisi piirkonda mitte külastama. See on augustis Rio de Janeiros suveolümpiamänge võõrustava Brasiilia jaoks ärevusttekitav väljavaade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles