Lavrov: head suhted läänega on möödanik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov Moskvas andmas traditsioonilist pressikonverentsi 2015. aasta tulemuste kohta välispoliitikas.
Vene välisminister Sergei Lavrov Moskvas andmas traditsioonilist pressikonverentsi 2015. aasta tulemuste kohta välispoliitikas. Foto: SCANPIX

Moskva ja lääne suhted ei ole enam kunagi endised, ütles täna Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Minu lääne ametivennad räägivad mõnikord, et Venemaaga enam tavapärast läbikäimist ei tule, ja ma olen kindel, et nii see ongi. Selles olen ma nendega nõus,» ütles Lavrov Moskvas pressikonverentsil.

«Meil ei tule enam tavapärast läbikäimist, kus meile üritati kaela määrida lepinguid, mis arvestasid eelkõige kas Euroopa Liidu või USA huve, ja kinnitatakse, et see ei kahjusta meie huve. See lugu on läbi,» lisas Vene minister.

Lavrov rõhutas, et Moskva on valmis kõige tihedamaks konstruktiivseks koostööks läänega, sh Euroopa ja USAga, avatud koostöö arendamiseks nendega, kuid ainult eranditult võrdõiguslikul alusel, tingimusel, et üksteise siseasjadesse ei sekkuta ja austades kummagi poole põhimõttelisi huve.

Välisminister ütles niisamuti, et lääneriigid jätkavad ühepoolse kasu saamist ja karistavad meid iseseisva välispoliitika eest.

«Loomulikult me arvestame sellega nüüd ja teeme  seda oma ettevõtmistes ka edaspidi. Ja see ei ole meie valik,» märkis Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles