Lavrov: Moskva ei ole huvitatud ELi nõrgenemisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov iga-aastasel pressikonverentsil Moskvas.
Vene välisminister Sergei Lavrov iga-aastasel pressikonverentsil Moskvas. Foto: Scanpix/AFP

Moskva ei ole huvitatud EL-i nõrgenemisest ega selle lõhenemiseks, ütles täna Vene välisminister Sergei Lavrov iga-aastasel pressikonverentsil Moskvas.

«Me oleme huvitatud ühtsest, tugevast EList, millega oleks mugav tööd teha nii majandusalal kui ka muudes valdkondades,» sõnas välisminister.

Lavrov märkis niisamuti, et Moskva hindab Saksamaa panust Euroopa Liidus leiduva agressiivse vähemuse käitumise taltsutamisse, sh ka Venemaa suhtes.

«Me hindame Saksamaa pingutusi, mis on suunatud sellele, et see aktiivselt agressiivne vähemus taltsutaks oma isu ja himusid ning järgiks mõnesid üldisi reegleid, üldised reeglid saavad aga olla kokkuleppelised,» ütles Lavrov Moskvas pressikonverentsil.

Vene välisministri sõnutsi on ELis olemas mitmes küsimuses aktiivselt agressiivselt meelestatud vähemus, mitte ainult suhetes Venemaaga, vaid ka paljudes ELi siseehitust puudutavates küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles