Meeleavaldustelaine Prantsusmaal lõppes liikluskaosega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal tühistati täna kümneid lende ja piirati ligipääs lennujaamadesse ja suurematesse linnadesse, tulenevalt taksojuhtide, lennujuhtide ja riigiametnike streigist.

Pariisi taksojuhid korraldasid täna suure protestiaktsiooni Uberi vastu, blokeerides Prantsusmaa pealinnas tähtsamaid teid, näiteks neid, mis viivad lennujaamadesse, kirjutab politico.eu.

Osa Uberi all sõitvaid juhte on otsustanud sel päeval koju jääda ja teised võtavad sõidu ajal firmamärgi maha, et mitte pingeid tekitada. Möödunud suvel oli intsidente, kus taksojuhid pidasid Uberi auto kinni, tirisid juhi välja andsid talle kere peale.

Taksojuhtide pahameelt põhjustab see, et nemad on pidanud tegevusloa eest maksma 240 000 eurot, millest Uberi juhid pääsevad.

Prantsusmaa president Francois Hollande mõistis need vägivallapuhangud hukka, kuid lahendust ja lepitust osapoolte vahel seni ei ole. Uber väidab, et Prantsuse valitsus on seni hoidunud kõnelustest ja sõidujagamisteenuste reeglite kindlaksmääramisest. Kui konfliktid puhkevad taas, siis võidakse Hollande'i süüdistada selles, et tema valitsus ei suuda sotsiaalseid konflikte ära hoida.

Prantsusmaa majandusminister Emmanuel Macron lubas eelmisel aastal korraldada taksojuhtide ja Uberi esindajate kohtumise, mida aga ei ole toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles