7 karmi muudatust Taani uues immigratsiooniseaduses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani politsei lahutamas immigratsioonivastaste ja -poolehoidjate vastasseisu.
Taani politsei lahutamas immigratsioonivastaste ja -poolehoidjate vastasseisu. Foto: SCANPIX

Täna Taani parlamendis lõpparutlusel olev uus immigratsiooniseadus muudab juba tulevast kuust seal varjupaika taotlevate inimeste elu senisest märksa karmimaks.

1. Politsei saab õiguse otsida läbi immigrantide pagas ning konfiskeerida rahasummad, mis ületavad 10 000 Taani krooni (1340 eurot), samuti sisserändajate väärisasjad, mille väärtust hinnatakse sellest summast kõrgemaks.

2. Vägivalla eest pagevatele inimestele antakse madalama staatuse kaitse, mis tähendab, et senise aasta asemel peavad nad ootama kolm aastat enne, kui võivad taotleda perekonna Taani toomist. Pärast taotluse esitamist võib protsess aega võtta veel aastaid.

3. Alalise elamisloa saamiseks peab taani keelt valdama senise 1. taseme asemel 2. tasemel ning isik peab olema töötanud viimasest kolmest aastast vähemalt kahel ja poolel, varasema nõude kohaselt pidi ta olema viiest aasta jooksul vähemalt kolm aastat töötanud.

4. Kõrgema taseme kaitse saanud inimeste elamislubade pikkust lühendatakse viielt kahele aastale.

5. Pagulased, kes saavad loa pere Taani kolida, peavad ise kinni maksma nende transpordi.

6. Alalise elamisloa taotlejad peavad maksma 3700 krooni (540 eurot) lõivu.

7. 500 ÜRO kvoodiga tulevat pagulast valib Taani ise välja vastavalt nende integreerumispotentsiaalile, mille puhul võetakse arvesse keeleoskust, haridustaset, töökogemust ja motivatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles