Pildid ja video: Miamis leiti Colombia narkoparuni Pablo Escobari seif

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides Miamis leiti Colombia narkoparuni Pablo Escobari maja lammutamisel talle kuulunud seif.

Lammutaja Miguel Mato sõnas telekanalile CBS, et lammutustööde käigus varsises sein ja pärast seda oli näha betooni valatud seifi. Umbes 600 kilogrammi kaaluvas seifis võib alles olla nii sularaha kui vääriskive.

Escobari endise maja ja sinna juurde kuuluva omanik on nüüd Christian de Berdouare, kelle arvates leidis ta «Püha Graali» ning ta loodab, et selles on midagi huvitavat.

Paigast leiti juba varem üks seif, kuid see varastati. Nüüd leitu viiakse salapaika, kus see avatakse.

Pablo Escobar ostis Miamis maja 1980. aastal, kuid Ameerika Ühendriikide võimud konfiskeerisid selle 1987. aastal ja see pandi müüki.

Roosat värvi majas on neli magamistuba, kuus vannituba, bassein ja suur garaaž. Maja praegusel omanikul puudub info, kas Escobar kunagi seal pikemat aega elas, kuid on teada, et ta käsilased kasutasid seda narkokaubanduse keskusena.

Pablo Escobar kaotas elu 1993. aastal oma kodumaal Colombias Medellinis, kus ta tapeti sõduritega peetud tulevahetuses.

Pärast narkoparuni surmakäivitasid Colombia võimud aareteotsingu, lootes leida ja konfiskeerida Escobari vara, mis asus maailmas mitmes paigas.

Kuid Escobari varast tahtsid osa saada ka Escobari juhitud Medellini narkokartelli liikmed, kes omakorda ausid vara jälile, jättes endast maha hunniku laipu.

Prokurör Francisco Sintura arvates võis Escobar peita raha ja väärtpabereid sinna, kus neid on teistel raske kätte saada, näiteks Šveitsi pankadesse.

Escobarile kuulus hotelle USAs, Venezuelas ja Panamas, tal oli kahe Euroopa suurpanga aktsionär ning ta investeeris väärtpaberitesse. Lisaks oli tal mitu farmi Kariibi mere saartel.

Escobarile kuulus maad Austraalias, kus karja peeti, ta investeeris nii Euroopas kui Nõukogude Liidus kinnivarasse.

Välisriikides jäi Escobari tegevus märkamatuks, sest teda peeti lihtsalt jõukaks Lõuna-Ameerika ärimeheks. Colombias seevastu oli ta iga samm teada ning seal kiitles ta, et on maailma parim kokaiiniärikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles