Pildid: USAs Oregonis arreteeriti rahvamiilitsa juht

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides Oregonis arreteeris politsei relvastatud rahvamiilitsa juhi ning üks isik hukkus tulevahetuses.

FBI teatel võeti lisaks 43-aastasele Ammon Bundyle kinni ka 43-aastane Ryan Bundy, kes on eelmise vend, 44-aastane Bryan Cavalier, 59-aastane Shawna Cox ja 32-aastane Ryan Walen Payne, edastab BBC.

Politsei arreteeris Oregonis Burnsis eraldi veel kaks isikut, 45-aastase  Joseph Donald O'Shaughnessy ja 50-aastase Peter Santilli, kellel on rahvamiilitsaga seos.

Isehakanud rahvamiilits, mille juhiks Bundy on, okupeeris selle kuu alguses looduskaitseala haldushoone, toetamaks selle aktsiooniga kahte kohalikku farmerit, kes arreteeriti juba varem.  

Osa grupeeringu liikmeid on seni haldushoones, mille tõttu sekkus Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) ja eristas ala lindi abil.

Oregoni väljaannete tabati Bundy, kui ta oli sõitmas karjapidajate üritusele, kus ta oli külalisesineja, kuid politsei peatas ta masina. Arreteerimisel sai ta vend vigastada. Intsidendi järgselt oli maantee 395 mõlemas suunas 40 kilomeetri ulatuses suletud.

Ammon Bundy ja ta miilitsaliikmed okupeerisid looduskaitseala hoone 2. jaanuaril protestimaks kahe rantšopidaja arreteerimise vastu Harney maakonnas. Kohus määras nii Dwight Hammondile kui Steven Hammondile vanglakaristuse.

Kohalike sõnul on juba mõnda aega olnud Harneys maavaidlusi, mida ei ole seni lahendatud.

Bundy juhitav rahvamiilitsaüks nõuab riigile kuuluvate looduskaitseala maade osalist andmist kohalikele farmeritele. Aastaid kestnud maavaidlused on aina suuremaks ja vägivaldsemaks paisunud.

Harney maakonna elanike arvates tahab kohalik karjapidajate miilitsaüksus hoone okupeerimisega edastada keskvõimule sõnumi, samas teeb neid murelikuks paljude relvastatud isikute jätkuv liikumine lähikonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles