Europarlament tunnustab komisjoni 2011. aasta eelarve uue projekti kiire esitamise eest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlament.
Euroopa Parlament. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi President Jerzy Buzek avaldas heameelt selle üle, et Euroopa Komisjon esitas täna 2011. aasta eelarve uue projekti.

«Euroopa Parlament teeb kõik endast oleneva, et jõuda eelarveläbirääkimistel kokkuleppele veel sellel aastal,» ütles Buzek ning avaldas lootust, et sama teevad ka liikmesriigid, teatas parlamendi pressiesindaja.

Mitteotsustamine läheb kalliks maksma

«Tunnustan komisjoni tegevust, kes suutis niivõrd lühikese ajaga esitada 2011.aasta eelarve uue ettepaneku. See samm on õiges suunas ning EP vaatab ettepaneku põhjalikult läbi,» kinnitas president lisades, et kui EL ei näita üles tugevat tahet, annab see negatiivse sõnumi nii kodanikele kui turgudele.

«Läbirääkimised võivad kujuneda keerulisteks kuid me peame mõlemalt poolt näitama üles kompromissisoovi ning jõudma lahendusteni pigem varem, kui hiljem. Mitteotsustamine on väga kallis otsus,» rõhutas Buzek.

President viitas neljapäeval, 25. novembril EPs suure häälteenamusega vastu võetud resolutsioonile, milles kinnitatakse, et  «Euroopa Parlamendi liikmed on valmis kokkuleppeks ELi 2011. aasta eelarve osas nõukogu poolt seatud piirides tingimusel, et liikmesriigid nõustuvad eelarve paindlikkuse põhimõtte ja tulevaste koostöö meetoditega, mis puudutavad ELi rahastamist. Parlamendi soov on leppida kokku reeglites ja põhimõtetes, kuidas rakendada Lissaboni lepingut, et vältida eelarvekriise tulevikus.»

Poolast valitud saadik, europarlamendi pearaportöör ELi 2011. aasta eelarve küsimustes Sidonia Jędrzejewska tunnustas, et  Euroopa Komisjon esitas uue eelnõu veel enne algselt lubatud tähtaega, 1. detsembrit ning avaldas lootust, et Euroopa Liidu 2011. aasta eelarve võib saada vastu võetud veel sellel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles