Kirdekorpuse juht: me suudame reageerida väga kiiresti (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralleitnant Manfred Hofmann.
Kindralleitnant Manfred Hofmann. Foto: Sander Ilvest

NATO kohta väga kiires tempos ehk vaid veidi üle aastaga on kahekordistunud Baltimaade ja Poola julgeoleku eest vastutav Kirdekorpus ning tööle saadud rahvuslikud staabielemendid, mis on kriisi korral valmis abivägesid vastu võtma. «Näete, kui kiire NATO on!» kiitis Kirdekorpuse sakslasest ülem kindralleitnant Manfred Hofmann intervjuus Postimehele.

- Kirjeldage palun pisut muudatusi, mida on seoses Ukraina sündmustega tekkinud julgeolekuolukorra muutus tähendanud Kirdekorpuse tööle?

On üldine arusaam, et meil on NATO idapiiril uus tegutseja – see on Kirdekorpus. 2014. aasta Walesi tippkohtumise järel alustasime tohutut tööd oma võimekuse suurendamiseks.

Organisatsioonilisel tasemel saime uue rahuaja vormi, mis tähendas sajaprotsendilist personalikasvu varasemalt 200 töötajaga madala valmisolekuga korpuselt 200 uue töötaja võrra. Nüüd on meid umbes 400. Praeguse seisuga on Kirdekorpuses esindatud 21 NATO ja kaks partnerriiki.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles