Saksamaa liigitab Alžeeria, Maroko ja Tuneesia ohututeks päritoluriikideks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Saksamaa ja Austria piiril ootavad järjekorras, et saada sooje riideid.
Migrandid Saksamaa ja Austria piiril ootavad järjekorras, et saada sooje riideid. Foto: SCANPIX

Saksamaa liigitab Alžeeria, Maroko ja Tuneesia ohututeks päritoluriikideks, teatas neljapäeval asekantsler Sigmar Gabriel.

Otsus teeb lihtsamaks neist riikidest pärit sissrändajate varjupaigataotluste tagasilükkamise.

«Nüüd me kuulutame ametlikult Maroko, Alžeeria ja Tuneesia ohututeks riikideks,» kinnitas sotsiaaldemokraatide liider Gabriel pärast kohtumist  koalitsiooniparteritega.

Läinud aastal üle miljoni migrandi vastu võtnud Saksamaa on mures, et lisaks konflikti ja vägivalla eest Süüriast, Iraagist ja Afganistanist põgenevatele inimestele jõuab riiki üha enam alžeerlasi, tuneeslasi ja marokolasi, keda sõda ei ähvarda.

Ajaleht Welt am Sonntag kirjutas juba möödunud nädalal, et kantsler Angela Merkel ja Baierimaa liidumaa peaminister Horst Seehofer on jõudnud kokkuleppele, mille kohaselt ei paigutata Alžeeria ja Maroko asüülitaotlejaid enam varjupaigakeskustesse üle riigi. Selle asemel paigutatakse nad asüülitaotluse menetlemiseni Baierimaa olemasolevatesse väljasaatmiskeskustesse. Samasugune kohtlemine saab Saksamaal praegu osaks Balkani riikidest pärit migrantidele.

Saksamaa oli juba varem koostanud turvaliste lähteriikide nimekirja, kuhu kuuluvad Albaania, Makedoonia, Bosnia, Montenegro, Kosovo ja Serbia. See tähendab, et nende riikide kodanikel on küllaltki väike tõenäosus asüüli saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles