Vene kommunistid: DiCaprio ei tohi Leninit mängida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu kaks tilka vett? Vladimir Lenin ja...
Nagu kaks tilka vett? Vladimir Lenin ja... Foto: RIA Novosti/Scanpix

Venemaa kommunistid kuulutasid, et boikoteerivad riigi filmistuudioid – juhul, kui need viivad ellu oma plaani panna kommunistide esiisa Vladimir Leninit kehastama Ameerika näitleja Leonardo DiCaprio.

DiCaprio emapoolne vanaema on venelane ja tema näojooned sarnanevad märgatavalt Vladimir Uljanovi omadega. Lisaks avaldas näitleja eelmisel nädalal oma huvi Venemaa ajaloo vastu.

«Ma arvan, et Vene ajaloost peaks olema rohkem filme, sest mitmed lood sellest on Shakespeare`i väärt,» kõneles DiCaprio Saksa ajalehele Die Welt. «See on näitleja jaoks vaimustav. Putin oleks väga, väga, väga huvitav. Ma tahaksin teda mängida.» Ameeriklane jätkas: «Lenin oleks samuti huvitav roll. Tahaksin kehastada ka Rasputinit.»

Peterburis paiknev riiklik stuudio Lenfilm pakkus sellepeale DiCapriole kohesele Lenini rolli, kuid kohalik kommunistlik erakond – eraldiseisev üleriigilisest Venemaa Kommunistlikust Parteist – reageeris uudisele raevukalt. Juhul, kui rolli ei võeta venelasest näitleja, ähvardasid nad filmimist häirida.

«Saatsime Lenfilmile kirja ja andsime teada, et selline otsus ärgitaks protestile,» ütles erakonna üks juhte Sergei Malinkovitš. «Korraldaksime kodanikuallumatuse aktsiooni stuudio ukse ees, me ei laseks neid lihtsalt sisse. Nad peaksid leidma Vene näitleja.»

Malinkovitš on varemgi pälvinud tähelepanu oma värvikate, kuid suuresti viljatute protestidega. 2008 kirjutas ta avaliku pöördumise värskes James Bondi filmis Boliivia salaagenti mängivale ukrainlannast modellile Olga Kurilenkole.

«Kõigi kommunistide nimel me pöördume sinu poole, vaese Ukraina kadunud tütar ja slaavi maailma desertöör,» seisis kirjas. «Nõukogude Liit andis sulle tasuta hariduse ja arstiabi, kuid keegi ei teadnud, et viid täide intellektuaalse ja moraalse reetmise ning saad filmitüdrukuks Bondile, kes tapab oma filmides sadu Nõukogude inimesi ja teiste sotsialistlike riikide kodanikke,» jätkas Malinkovitš.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles