Prantsusmaa toetab tihedaid sidemeid Venemaaga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin (keskel) keskendus kohtumisel oma Prantsusmaa ametivend Francois Filloniga (vasakul) inimõiguste teemale. .
Venemaa peaminister Vladimir Putin (keskel) keskendus kohtumisel oma Prantsusmaa ametivend Francois Filloniga (vasakul) inimõiguste teemale. . Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Vene Föderatsiooni ametlikule visiidile sõitnud Prantsusmaa peaminister François Fillon peab Moskva ja Euroopa vahel otsesidemete arendamist oluliseks kogu regiooni stabiilsuse tagamiseks.

 

Musta mere ääres asuvas Sotšis oma kolleegi Vladimir Putiniga kohtunud Fillon ütles ajakirjanikele, et «mida rohkem Euroopa ja Venemaa teineteisega räägivad, usalduslikke suhteid hoiavad ja otseseid majandussidemeid evivad, seda enam on lihtne ehitada stabiilsust ja rahu», vahendas AFP.

Prantsusmaa valitsusjuhi visiiti plaaniti juba pikalt, ehkki seda pärssis konflikt Gruusias. «Me olime kindlalt pühendunud selle kohtumise toimumisele paikapandud kuupäeval… sest me omistame suurt tähtsust Euroopa Liidu ja Venemaa partnerluse tugevdamisele,» kinnitas Fillon.

Putin omakorda kiitis prantslaste «järjekindlust, diplomaatilist talenti ja kannatlikkust» eelmisel kuul puhkenud Vene-Gruusia kriisi ajal ning lubas, et «tänu Prantsusmaa presidendi jõupingutustele» saavutatud kokkulepped «materialiseeruvad».

Vene peaministri sõnul on tihedad sidemed ELiga tähtsaks kaasaaitavaks faktoriks jätkuvatele läbirääkimistele kriisi lahendamisel. Me arvestame kahe osapoole, Venemaa ja meie Euroopa partnerite, lähenemisega kokkuleppe elluviimise eesmärgil,» märkis Putin.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles