Moskva vastustab uusi Iraani sanktsioone

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraanlannad riigilippudega.
Iraanlannad riigilippudega. Foto: AFP / Scanpix.

Vene Föderatsioon teatas, et ei toeta ÜRO Julgeolekunõukogus täiendavaid sanktisoone Iraani vastu, mille ees hoiatas islamivabariiki Washington.

 

Suurriikide diplomaatide kohtumise järel tehtud avalduses tõdeti, et «praeguses staadiumis» ollakse Moskvas vastu lisameetmete rakendamisele, vahendas AFP.

«Vene pool toonitas vajadust jätkata pingutusi, et taastada Teheraniga  konstruktiivset dialoogi, mille eesmärgiks on läbirääkimiste protsessi edasi viia,» viidatakse selles eilsele nõupidamisele.

Valgest Majast hoiatati juba selle nädala alguses Iraani valitsust, et seda võivad ähvardada uued sanktsioonid seoses kahtlase tuumaprogrammiga. Samas nenditi juba siis, et kehvad suhted vetoõigusega Venemaaga võivad muuta olukorra keerulisemaks.

USA järel teatas uute sanktsioonide pooldamisest ka Prantsusmaa, ent Hiina RV hoiatas, et selline samm ei lahendaks kujunenud patiseisu. Washingtonis kogunesid eile kuue suurriigi kõrged diplomaadid, et valmistada ette välisministrite nõupidamist sellel teemal, mis toimub järgmisel nädalal.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles