LAVi president lubas tagasi astuda

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Aafrika Vabariigi president Thabo Mbeki kavatseb aktsepteerida valitseva suurpartei nõudmist ning oma kohalt riigitüüri juures taanduda.

 

Mbeki pressiesindaja kinnitas, et president lahkub ametist kohe, kui kõik põhiseaduslikud tingimused on täidetud, vahendas BBC News.

Aafrika Rahvuskongress (ANC) nõudis Mbeki tagasiastumist pärast seda, kui riigi ülemkohus leidis, et ta oli poliitiliselt sekkunud suure korruptsioonijuhtumi uurimisse, mis puudutas kõrgeid riigiametnikke.

Mbeki vallandas kolme aasta ees selle juhtumiga seoses asepresidendi kohalt praeguse ANC liidri Jacob Zuma, kellele ennustati võitu järgmisel aastal toimuvatel korralistel valimistel.

LAVi parlament tuleb juba ilmselt lähipäevil kokku, et formaalselt kinnitada Mbeki tagasiastumine ning tõenäoliselt tõstetakse ajutiselt riigipea ülesannetesse parlamendi spiiker.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles