Hiina ööklubi põlengus hukkusid kümned pidutsejad

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina lõunaosas asuvas Shenzheni linna ühes ööklubis eile hilisõhtul puhkenud suures tulekahjus sai surma vähemalt 43 ning vigastada veel 88 inimest.

 

Leegid vallandusid kohaliku aja järgi kella üheteist paiku Hongkongi külje all, Long Gangi piirkonnas asuvas tantsusaalis, mis kannab nime Dance King, vahendas BBC News. Kohalike võimude andmetel viibis klubis sel hetkel kokku tuhatkond inimest.

Tuletõrjujad on praeguseks leegid kustutanud. Esialgu kahtlustatakse, et põleng puhkes siseruumides kasutatud ilutulestikust. Guangdongi provintsi parteijuhi korraldusel algatati juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks juurdlus.

Hong Kongi ajakirjanike sõnul asus klubi kolmekorruselises majas, mille osad aknad olid suletud telliste või laudadega. Klubi töötaja sõnul oli saalist väljapääs kitsas, mistõttu said paljud vigastada rüseluses. Päästjad pidid inimeste väljaaitamiseks lõhkuma ka aknaid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles