Liik: Medvedevi kõne oli ideoloogiavaene

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse juhataja Kadri Liik.
Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse juhataja Kadri Liik. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse juhataja Kadri Liik ütles KUKU raadiole antud intervjuus, et Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi aastakõne oli üldsõnaline ja ideoloogiavaene.

Vihjet, kas Medvedev kavatseb järgmistel presidendivalimistel kandideerida, ei tulnud. Liik märkis, et selleks on ehk ka veel liiga vara, sest üks kõne on Medvedevil presidendina veel ees.

Liik märkis, et aastakõne oli pragmaatilise rõhuasutusega, president rääkis demograafilisest kriisist, välispoliitilises osas oli rõhk majandusel.

Liik lisas, et Medvedev rääkis pikalt riigi moderniseerimisest, mis on tema leivanumber. Kõne jäi aga varasemate esinemistega võrreldes üldsõnalisemaks. Medvedev pööras veidi tähelepanu ka suhetele NATOga.

Medvedev hoiatas, et Venemaa ja lääne suutmatus jõuda kokkuleppele uue raketitõrjekilbi rajamises Euroopas võib viia uue võidurelvastumiseni. Liik ütles, et see oli kõnes kummaline koht, sest jäi segaseks, kellele see ähvardus oli suunatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles