Hai ründas Sharm El Sheikhis turiste

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carcharhinus longimanus ja pilootkalad Punases meres
Carcharhinus longimanus ja pilootkalad Punases meres Foto: Wikipedia.org

Egiptuse võimude teatel sattus neli turisti Punases meres hai rünnaku alla.

Juhtumid leidsid aset selle nädala teisipäeval ja kolmapäeval Sharm El Sheiki juures, kirjutab The Telegraph.

Pärast seda kui hai oli rünnanud kolme venelast ja ühte ukrainlast, sulges politsei kuurorti rannad, keelati ujumine ja sukeldumine.

Hai hammustas ühel sukeldujal käed otsast, teise kannatanu olukord on vigastuste tõttu kriitiline.

Teisipäeva pärastlõunal tuli hai rannavette ning ründas seal ujunud naist. Naine sai raskeid vigastusi jalgadele ja seljale.

Arvatakse, et sama hai jätkas tegevust kolmapäeva hommikul. Siis ründas ta sukeldujat, kes kaotas selle tõttu mõlemad käed. Naine toimetati päästekopteriga Kairo haiglasse.

Hai ründas kokku nelja inimest.

«Tegemist oli Carcharhinus longimanus liiki haiga, kes on maailmas ohtlikkuselt kolmas. Kuid need haid ei ründa tavaliselt rannavetes. Kuid aasta tagasi kaotas üks Prantsuse sukelduja elu kui hai ta jala ära hammustas,» lausus Egiptuse sukeldumisinstruktor Ibrahim al-Shazly.

Ta lisas, et hai võis kohale meelitada mingi vette pandud asi.

Lõuna-Siinai rahvuspargi sukeldujate meeskond asus mõrtsukhaid otsima. Kui ta leitaks,e toimetatakse ta Suezi lahte, ujujatest ja sukeldujatest eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles