Egiptuses ujujaid rünnanud hai püüti kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikkuim-hallhai
Pikkuim-hallhai Foto: Wikimedia

Egiptuses Sharm el Sheikhi rannas sel nädalal nelja ujujat rünnanud hai püüti kinni, teatas täna kohalik võimuesindaja.

Pikkuim-hallhai ründas populaarses turismikuurordis eile ja üleeile kolme venelast ja üht ukrainlast. Üks naine jäi ilma jalast, teine käest. Osa rannast on ka täna ettevaatusabinõuna ujumiseks keelatud, vahendas AFP.

Lõuna-Siinai kuberner Mohammed Abdel Fadil Shosha ütles, et eksperdid on kahemeetrise kala, kes tõenäoliselt turiste ründas, kinni püüdnud. Hai edasised elupäevad on küsimärgi all, sest võimud ei suuda otsustada, kas lasta röövkala uuesti merre või teha tast eksponaat.

Shosha usub, et šoki saanud hai meelitasid ranna lähedale merre visatud lambarümbad. Tavaliselt ookeanisügavustest toitu otsivaid pikkuim-hallhaisid peetakse äärmiselt oportunistlikeks toitujateks.

Ühe eksperdi sõnul võis hai ranna ligidale meelitada aga ülepüük oma tavakeskkonnas. Samuti võis kala saada löögi mõnelt laevalt, mis tema närvisüsteemi kahjustas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles