Venemaa kritiseeris Põhja-Korea tuumaprogrammi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad põletamas Soulis Põhja-Korea lippe.
Meeleavaldajad põletamas Soulis Põhja-Korea lippe. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni diplomaat kritiseeris Korea RDVi uraanirikastamisprogrammi, mis tema hinnangul rikub ÜRO resolutsioone.

Lõuna-Korea välisministeeriumi anonüümseks jääda soovinud allika kinnitusel tegi vastava avalduse Souli külastanud Venemaa kõrge diplomaat Grigori Logvinov, kes kohtus Lõuna-Korea ametnikega, vahendas Yonhap.

«Uraanirikastamisprogrammi osas võtab Venemaa selge seisukoha, et Põhja-Korea tegevus uraani rikastamisel on ÜRO julgeolekunõukogu resolutsioonide ja 19. septembri ühisavalduse selge rikkumine,» kinnitas allikas uudisteagentuurile, viidates 2005. aasta septembris sõlmitud lepingule, milles Pyongyang lubas loobuda oma tuumaprogrammist.

Sel nädalal teatas Pyongyang, et Yongbyoni tuumakompleksis töötab tuhandeid tsentrifuuge uraani rikastamiseks. Siiski pole teada, kas tuumajaamas on võimalik toota ka rikastatud uraani tuumakütuseks või relvade valmistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles