Tuhanded päästjad võitlevad Iisraeli rängima põlenguga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli tuletõrjujad Haifa lähedal.
Iisraeli tuletõrjujad Haifa lähedal. Foto: SCANPIX

Tuhanded Iisraeli tuletõrjujad üritavad kontrolli alla saada riigi ajaloo suurima metsapõlengu, mis on nõudnud juba 41 inimese elu.

Päästjad leidsid täna AFP teatel riigi põhjaosas enam kui 4000 hektaril lõõmava tulekahju alalt uue surnukeha, mis tõstis põlengus hukkunute arvu 41ni. Eile jäi leekidesse buss vangivalvuritega, kes pidid metsas asuvast kinnipidamisasutusest vange evakueerima. Buss üritas põlengupaigast ära sõita, kuid langes tuleroaks. Hukkus 40 inimest.

Politsei ja arstid hoiatavad, et surnute arv võib veelgi tõusta, sest kolm inimest on teadmata kadunud. Veel 16 inimest on viga saanud, neist kolm tõsiselt. Evakueeritud on 13 000 inimest.

Tuletõrjujate tööd raskendab tugev tuul, mis leeke Iisraeli suuruselt kolmanda, Haifa linna suunas ajab. Sisejulgeolekuminister Yitzhak Aharonovitch oli täna hommikul siiski ettevaatlikult optimistlik, et lähiajal pannakse tule levikule piir.

Iisraelile on põlengu kustutamiseks abi lubanud üle kümne riigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles