Arctic Sea kaaperdamise organisaator läheb kolmeks aastaks vangi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea
Kaubalaev Arctic Sea Foto: SCANPIX

Moskva linnakohus mõistis Läti ettevõtja Sergei Demtšenko süüdi kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamise organiseerimises ja karistas meest kolme aasta pikkuse vangistusega.

Demtšenko tunnistas end täielikult süüdi ja kahetses tehtut, vahendas RIA Novosti. Mees, kes toimetati kohtusaali valve all, ei vastanud ühegi ajakirjaniku küsimusele.

Varem on kohus mõistnud kaaperdamises süüdi jõugu juhi Dmitri Savinsi ja nn lihtliikme Andrei Lunevi, keda karistati 7-aastase vangistusega.

Veel kuus meest ootab oma protsessi, mis peaks detsembris algama Arhangelskis.

Linnakohtu hinnangul Demtšenko ise laeva hõivamisest osa ei võtnud, kuid valmistas piraadid ette ja püüdis hiljem viia läbi kaaperdatud laeva müügiläbirääkimisi.

Kohtualune võttis süü täielikult omaks ja süüdistaja nõudis talle 4-aastast vangistust range režiimiga koloonias.

Puidulastiga Arctic Sea lahkus Soomest Pietarsaarist 22. juulil 2009 ja pidi plaani järgi jõudma Alžeeriasse Bejaïa sadamasse 4. augustiks. Tegelikult jõudis last sihtkohta kolm ja pool kuud kavatsetust hiljem.

Omapärane sündmustejada sai alguse aga 24. juulil Läänemerel, kui Rootsi territoriaalvetes astusid Malta lipu all sõitnud laeva pardale 8 väidetavat piraati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles