Külm nõudis Inglismaal kaks inimelu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Inglismaal maanteel A57 Worksopi lähistel jäid sõidukid kaheks päevaks kinni. Ligi 200 inimese päästmiseks läks vaja mägedes tegutsevat päästerühma.
Põhja-Inglismaal maanteel A57 Worksopi lähistel jäid sõidukid kaheks päevaks kinni. Ligi 200 inimese päästmiseks läks vaja mägedes tegutsevat päästerühma. Foto: SCANPIX

Põhja-Inglismaal on erakordselt külmade ilmade tõttu surnud vähemalt kaks vanurit, mõlemad surnukehad leiti aiast.

Kolmapäeva hommikul leiti Cumbria krahvkonnast Workingtonist 80-aastase naise surnukeha, vahendas Sky News. Esialgsete andmete järgi oli ta kukkunud.

Teisipäeva leiti Cumbria krahvkonnast Kirby Stephen vallast ühest aiast eaka mehe laip.

Ajalehe The Sun andmetel on kriitilisi olukordi tekkinud ka teistel. Näiteks Salisburys lebas üks 77-aastane teadvuseta mees viis tundi kõnniteel, ilma abi saamata. Ka teda ähvardas surm alajahtumise tõttu.

Suurbritannias valitseb külm ilm ja sajab rohkelt lund. Šotimaal näiteks registreeriti nii lume- kui külmarekord, kui õhutemperatuur vajus 20 miinuskraadini ja lumekihi paksuseks mõõdeti enam kui pool meetrit.

Liikluses on tõsiseid häireid, kütusetagavarad kahanevad. Halbade sõidutingimuste tõttu on suletud tuhandeid koole. Inimesed on ostnud kokku hulgaliselt toitu ja eriti on kaupluste riiulid tühjenenud riigi põhjaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles