Europol avas tagaotsitavate veebilehe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembris aset leidnud Pariisi rünnakute üks süüaluseid Salah Abdeslam.
Novembris aset leidnud Pariisi rünnakute üks süüaluseid Salah Abdeslam. Foto: Scanpix/AFP

Euroopa politseiameti Europoli sõnul on see esimene üleeuroopaline platvorm, mis pakub andmeid tagaotsitavate kohta. Nimekirjas on ka Pariisi terrorirünnakutes kahtlustatav Belgia päritolu Salah Abdeslam ja Eesti politsei poolt tagaotsitav Armen Oganesjan.

Agentuur avas täna tagaotsitavate veebilehe, kus on 45 kurikuulsat kurjategijat, nende hulgas Pariisi terrorirünnakutes kahtlustatav Belgia päritolu Salah Abdeslam.

«Veebisait jagab infot kõige tuntumate rahvusvaheliselt tagaotsitavate kurjategijate kohta, kes on mõistetud süüdi või keda süüdistatakse Euroopas läbi viidud rasketes kuritegudes või terroriaktides,» ütles Europol.

Armen Oganesjan. Foto:
Armen Oganesjan. Foto: Foto: politsei.ee

Vihjeid saab anda aadressil eumostwanted.eu ja soovi korral on võimalik teha seda anonüümselt. Leht on kättesaadav 17 keeles.

Nimekirjas on välja toodud ka pikemat aega Eesti politsei poolt tagaotsitav Armen Oganesjan.

1964. aastal sündinud Armeenia ärimeest kahtlustatakse tahtlikus tapmises. Eestiga seovad teda perekondlikud suhted.

Kõigil, kel on teavet kirjeldatud meesterahva asukoha kohta või oskavad anda abistavat infot tema leidmiseks, palub Eesti politsei ühendust võtta Ida prefektuuri kriminaalbüroo telefonil 3372383 või lühinumbril 112.

Pärast 13. novembri Pariisi terrorirünnakuid kritiseeriti teravalt Euroopa võimude koostööd kahtlusaluste tabamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles