Stockholmi kesklinnas rünnati võõramaalasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei Stockholmis.
Rootsi politsei Stockholmis. Foto: AFP / Scanpix

Rootsi pealinna Stockholmi kesklinnas kogunes reede õhtul umbes sadakond meest, kes ründasid võõramaise välimusega inimesi Sergeli turul.

Eelnevalt oli samas levitatud rassistlikke lendlehti, kirjutas ajaleht Aftonbladet.

Väljaande andmetel kandsid enamik maske ja tumedaid riideid. Politsei hinnangul oli rühmas 70-100 inimest.

Politsei oli kohal suurte jõududega, sest juba varem levis info jalgpallihuligaanide ja uusnatside võimaliku kogunemise kohta kesklinnas.

Aftonbladeti avaldatud videos on näha, kuidas meestekamp kähmleb Sergeli turul politseinike ja turvameestega.

Pealtnägija rääkis lehele, et ründajad oli löönud ka võõramaalaste moodi inimesi. «Nägin, kuidas löödi kolme inimest ning siin ei olnud tegemist jalgpallitüli või millegi sellisega. Hakkasin kartma ja lahkusin sündmuskohalt,» jutustas ta.

Politsei ei kinnitanud rünnaku rassistlikke motiive.

«Meie andmetel osales toimunus jalgpallihuligaanide jõuke. Jõukude liikmetel võib aga olla ka poliitilisi seisukohti,» ütles Stockholmi politsei esindaja Fredrik Nylen.

Vähemalt üks inimene peeti kinni seoses vägivaldse vastuhakuga.

Paremäärmuslik, natsimeelsuse poolest tuntud rühmitus Rootsi vastupanuliikumine avaldas hilisõhtul on veebküljel teksti, milles «räägiti puhastusest kuritegelike sisserändajate seas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles