«Piibellik» Cruz kehastab kaitset peredele ja lastele

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääleta piibellikult.
Hääleta piibellikult. Foto: wzzm13.com

Esmaspäevase presidendikandidaadi valimise ehk caucuse künnisel Iowa osariigis kuulub uuestisündinud kristlaste usaldus Texase senaatorile Ted Cruzile.

«Paljud uuestisündinud (Johannese 3:3,7 – toim) kristlased Iowas vaatavad kandidaate vaagides kolmele väärtusele: kuidas läheneb kandidaat elule, abielule ja usuvabadusele?» ütles Bloombergile pastor Mike Demastus, kelle kogudusehoone ees seisab silt üleskutsega hääletada piibellikult.

«Mitte et majandus tähtis poleks, on ikka. Mitte et tervishoid tähtis poleks, on küll. Aga see kõik taandub nende kolme kriitilise küsimuse ees,» ütles Demastus.

Pastori sõnutsi toetavad tema koguduse inimesed vaid selliseid kandidaate, kes võitlevad sündimata laste õiguse eest elule, ei poolda eutanaasiat, seisavad vastu katsetele defineerida ümber abielu mõistet, ning pooldavad usuvabadust ega lubaks valitsusel sekkuda tõekspidamiste väljendamisse süüdistustega kitsarinnalisuses.

«Moraalne kompass [Ameerikas] on täiesti viltu,» ütles Demastus. «Kui moraalne kompass taas paika saab, siis saavad paika ka teised asjad nagu majandus ja tervishoid. Kui me neist viimastest alustada üritame, kestab segadus edasi.»

Iowa evangeelsete kristlaste ridades on toetus Ted Cruzile – kes rõhutab oma kampaaniakoosolekutel regulaarselt vajadust mitte üksnes valida vaid ka palvetada – viimase Bloomberg/Des Moines küsitluse valguses 37 protsenti. 

Nagu kinnitas pastor Demastus, mõistab «see mees, millisest allikast lähtub tema tarkus: mitte omaenda upsakusest ja uhkusest, vaid alandlikkusest Jumala ees.»

Vaid 17 protsenti toetasid 13. jaanuari seisuga miljardärist ärimeest Donald Trumpi, kes on olnud kolm korda abielus ning hoopleb oma naistevallutustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles