Saksa politsei taunis populistide «põgenike tulistamise» kommentaari

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei.
Saksa politsei. Foto: SCANPIX

Saksa politsei taunis paremäärmusliku AfD partei kommentaari, mille kohaselt peaksid korravalvurid «vajaduse korral» ähvardama riiki saabuvaid põgenikke tulistada.

«Me vajame tõhusat (piiri)kontrolli, et takistada nii paljude registreerimata asüülitaotlejate jätkuvat saabumist Austria kaudu,» ütles AfD esinaine Frauke Petry kommentaarides, mille avaldas regionaalne päevaleht Mannheimer Morgen.

«Piirivalve peab vajaduse korral olema võimeline pöörduma (abi saamiseks) oma relvade poole - nii nagu seadus seda sätestab,» tsiteeris leht Petry sõnu.

Politseiametiühing GdP ütles avalduses, et «ükski politseinik ei ole valmis migrante tulistama».

«Ükskõik, kes soovib rakendada selliseid meetodeid, soovib selgelt seaduse jõu peatamist,» ütles GdP juht Jörg Radek. «Me oleme seda juba Saksamaa ajaloos näinud ja me ei taha kunagi minna uuesti seda teed.»

Alternatiiv Saksamaa Jaoks (AfD) moodustati 2013. aastal euroskeptilisel platvormil, kuid on kaldunud veelgi rohkem paremale. Mõned partei liidritest on avaldanud toetust ka islamivastasele protestiliikumisele PEGIDA.

Hiljutine küsitlus näitas, et AfD-d toetab 13 protsenti valijatest, mis teeb temast kolmanda poliitilise jõu valitsevate kristlike demokraatide ja nende koalitsioonipartneri sotsiaaldemokraatide järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles