Uuring: enamik venemaalasi väärtustab internetti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valdav osa venemaalastest ehk 87% on veendunud, et interneti leiutamine on toonud inimestele rohkem kasu kui kahju, vastupidisel seisukohal on vaid kolm protsenti, ilmnes fondi Avalik Arvamus pühapäeval avaldatud küsitlustulemustest.

Uuringus osalenud tõid interneti positiivsete külgedena kasuliku info kättesaadavuse (60%), inimestevaheliste kontaktide laienemise (31%), uued ajaveetmisvormid (8%) ja uued võimalused töötamiseks ja õppimiseks (7%).

Peamisteks negatiivseteks külgedeks peeti suurt hulka kasutut ja kahjulikku teavet ning selle kättesaadavust (23%), internetisõltuvuse tekkimist (19%), interneti halba mõju lastele (12%) ja vahetute inimestevaheliste kontaktide asendumist virtuaalsega.

Venemaalastest 53 protsenti arvab, et jäädes ootamatult ilma võimalusest internetti kasutada, muutuks nende elu märgatavalt. Tühiseks pidas võimalikke elumuutusi 36 protsenti ja kaheksa protsenti vastanutest oli seisukohal, et ei muutu midagi.

Fond Avalik Arvamus küsitles 15.-19. jaanuarini Vene Föderatsiooni 104 asustatud punktis tuhandet internetti kasutavat inimest.

Kõige enam kasutavad venemaalased internetti suhtlemiseks (64%) teadmiste omandamiseks ja silmaringi laiendamiseks (44%), tööks (42%), uudiste hankimiseks (42%), meelelahutamiseks ja puhkuseks (35%), uue info otsimiseks (mitte töö ja hariduslikul otstarbel, 34%), kaupade ja teenuste otsimiseks ja tellimiseks (16%).

Küsitlustulemuste kohaselt kasutavad internetti 53 protsenti naistest ja 47 protsenti meestest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles