Kuulujutt: Liibüa snaiper peab Islamiriigi väejuhtidele jahti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müütiline snaiper tekitab Islamiriigi juhtkonna seas Sirte linnas paanikat.
Müütiline snaiper tekitab Islamiriigi juhtkonna seas Sirte linnas paanikat. Foto: Reuters/ScanPix

Liibüa linnas Sirtes levib kõlakas, et liikvel on keegi terrorirühmitisele Islamiriik (ISIS) juhtkonnale jahti pidav snaiper – viimaste nädalate jooksul on linnas täpsusküti kuulide läbi hukkunud kolm terroristide komandöri.

Räägitakse, et rünnakud on tekitanud ISISe kohaliku ladviku seas paanika; tapja tagamiseks on viimased algatanud terve arreteerimiste ja hukkamiste laine. Viimaseks ohvriks oli riigi lõunaosas pärit komandör Abdullah Hamad Al-Ansari, kes sai kuulitabamuse 23. jaanuaril mošeest lahkudes.

Liibüa pikaajalise diktaatori Muammar Gaddafi kodulinnana tuntud Sirtes viibib luureandmete järgi umbes 2000 ISISe võitlejat. Levivad jutud, et terroristide seas hirmu külvav snaiper lihvis oma oskusi nimelt ülestõusu käigus viis aastat tagasi tapetud Gaddafi vastu.

Müütiline täpsuslaskur on saanud juba osaks linna folkloorist ning linnarahvas tundvat tema tegude üle heameelt – näiteks, kui kuu hakul langes kuuli läbi Islamiriigi värskesse šariaadikohtusse määratud sudaanlane Hamad Abdel Hady. «Pärast tema surma valitses Islamiriigi ridades hirmu õhkkond,» rääkis üks tunnistaja portaalile al-Wasat. «Nad tulistasid elanike hirmutamiseks suvaliselt õhku, otsides samal ajal snaiprit.»

Täpsuslaskuri isik on arvukate spekulatsioonide teema. Paljud usuvad, et võitleja on pärit lähedalasuvast Misratast. Sealsetel sõjapealikel olevat Sirtes endiselt oma võrgustik; hoolimata sellest, et vahelejäämise korral mõistab ISIS kõik spioonid ristisurma.

Samuti on ringelnud oletus, et müstiline snaiper on tegelikult Ameerika Ühendriikide eriväelane. Kõige tõenäolisem on aga, et tegu on rasketes tingimustes vaevlevate Sirte elanike soovmõtlemise ja linnalegendiga, kirjutab Telegraph. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles