Soome major: Venemaa sõjaline oht Soomele on kasvamas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome sõdurid
Soome sõdurid Foto: SCANPIX

Soome major James Mashiri kritiseeris Facebookis Soome sõjaväe võitlusvalmidust ja riigi kaitsetaset. 

40-aastane Mashiri võttis sõna pärat seda, kui Soome armee sõjaliste operatsioonide juht Petri Hulko sõnas meediale, et Soome Venemaa poolset sõjaohtu kartma ei pea, edastab Yle.

Mashiri arvates on see ühekülgne lähenemine ning sõjaohu diskussiooni tuleb edasi arendada, mitte seda ühe lausega «tappa».

 «Venemaa sõjaline võimsus ja kvaliteedi tõus on Soomele, mis on Venemaa naaberriik, suureks ohuks. Venemaast võib Soomele saada üsna kiiresti tõsiseltvõetav oht. Venemaa on valmis kasutama relvajõude Soome territooriumil mõne suurema relvakonflikti raames ning Venemaa võib Soome alale tungida juba ennetavalt või siis konflikti algusfaasis,» teatas Soome major Facebookis.

Majorit teeb murelikuks Soome  kesine valmidus end sõjaliselt kaitsta, kui tekib võimalik relvakonflikt.

«Sellises olukorras võib Venemaa olla paremal positsioonil kui Soome ja see raskendab Soomel enda kaitsmist,» jätkas Mashiri.

Mashiri on aktiivne sotsiaalmeedia kasutaja ning ta peab populaarset julgeolekupoliitika blogi.

Soome relvajõudude esindajate Mashiri ja Hulko kommentaarid said alguse Rootsi maavägede juhi Anders Bränsströmi sõnavõtust, milles ta tõdes, et Rootsi võib olla juba paari aasta pärast sõjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles