Nägemise ootamatult kaotanud Briti õhujõudude piloot jõudis õnnelikult maapinnale (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti Kuninglike Õhujõudude (RAF) Hawk hävituslennuk
Briti Kuninglike Õhujõudude (RAF) Hawk hävituslennuk Foto: SCANPIX

Briti Kuninglike Õhujõudude (RAF) piloot kaotas keset treeninglendu ootamatult nägemise ja ta pääses tagasi maapinnale tänu teisele piloodile, kes ta tema Hawk hävituslennuki taga lendas.

RAFi allika teatel olid teise piloodi silmad ka nägemisest ilma jäänud piloodi silmade eest, edastab The Telegraph.

Põhja-Yorkshire´i kohal treeninglennul olnud piloot teatas baasi, et tal on nägemisega probleeme. Baasi komandör kaalus isegi võimalust lasta Hawk hävitajal kukkumist Põhjamerre ja piloodi katapulteerumist, kuna ta arvas, et maapinnale maandumine on võimatu.

Kuid edasisel kaalumisel leiti, et katapulteerumisel saaks ta veelgi rohkem vigastada ning õhujõud kaotaksid lennuki.

Siis tuli appi õhujõudude leitnant Paul Durban, kes andis pimedaks jäänud piloodile maandumisjuhtnööre.

Iraagis ja Afganistanis teeninud suurte kogemustega 39-aastane Durban tõusis oma treeninglennukiga õhku ja lenda hätta sattunud piloodi lennuki taga.

«Tal tekkis lennu ajal silmapõletik, mis võttis talt nägemise. Teine piloot, kes ta taga lendas, aita ta maapinnale. Nii silmaprobleemidega piloot kui lennuk jõudsid õnnelikult maale. Leitnant Durbaniga on ka kõik korras, kuid ta oli pärast sellist lendu väga väsinud,» lausus RAFi allikas.

RAF kinnitas, et selline intsident leidis 28. jaanuaril Leemingi õhujõudude baasi piloodiga aset, kuid ei täpsustatud, milline haigushoog pilooti tabas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles