Galerii: itaallased avaldasid meelt samasooliste abielu vastu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Roomas toimus laupäeval protestimarss, milles osalenud sajad tuhanded itaallased avaldasid meelt plaanitava eelnõu vastu, mis seadustaks samasooliste abielu.

Itaalia peaministri Matteo Renzi plaanitava eelnõu enim vaidlusi tekitanud osa on punkt, mis lubab homoseksuaalidel adopteerida oma partneri bioloogilise laps. «Perepäeva» nime kandnud meelavaldusel osalejad kandsid loosungeid nagu «Vale jääb valeks, isegi kui see tehakse seaduseks» ja «Lastel on õigus nii emale kui isale.»

Ehkki Euroopa Kohus mõistis Itaalia mullu hukka seadusliku kaitse puudumise eest samasoolistele paaridele, püsib paljude katoliiklaste ja konservatiivide vastuseis endiselt.

Kardinal Camillo Ruini tegi rahvasaadikute poole pöördumise, kus soovitas meelavaldajaid kuulda võtta. Protesti korraldaja, komitee Kaitseme Oma Lapsi juht Massimo Gandolfini kuulutas, et eelnõu tuleb senatis läbi kukutada. «Mees ja naine moodustavad abielu,» lausus ta. «Teised variandid on alkeemia.»

Gandolfini väits, et Rooma olid tulnud üle riigi kaks miljonit meeleavaldajat; opositsiooniliste vaatlejate sõnul jäi arv rohkem 300 000 lähedale. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles