Tõmošenko ei välista «oranži» valitsuse kadumist

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Julia Tõmošenko.
Ukraina peaminister Julia Tõmošenko. Foto: Reuters / Scanpix.

Ukraina peaminister Julia Tõmošenko teatas esimest korda võimalusest otsida alternatiivseid võimalusi uue koalitsiooni moodustamiseks, kui president Viktor Juštšenko partei Meie Ukraina ei naase tema leeri.

Poliitikavaatlejate hinnangul võib selliseks alternatiiviks «oranžile» koalitsioonile olla vaid valitsusliit eelmise peaministri Viktor Janukovitši venemeelse Regioonide Parteiga, ent sellisel juhul võib oodata rakseid läbirääkimisi, mis ei pruugi tulemust üldse andagi, vahendas Interfax.

«Kui president ettenähtud 30 päeva jooksul ei naase demokraatlikku koalitsiooni… ja kui ta teeb ettepaneku erakorralisteks valimisteks… siis me leiame uued formaadid  koalitsiooniks,» hoiatas siiski Tõmošenko tänasel pressikonverentsil Poltavas.

Peaminister rõhutas, et see tähendaks uue läbirääkimisteprotsessi algust. «Kui president oma meeskonnaga ei taha tulla tagasi demokraatlikku koalitsiooni… ilma mingisuguste nõudmisteta… siis ma võin kindlalt öelda, et meie poliitiline meeskond ja mina isiklikult ei luba, et iga poole aasta tagant toimuksid uued erakorralised valimised,» kinnitas Tõmošenko.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles