Putin: Itaalia väljendas elavat ostuhuvi Suhhoi Superjet 100 suhtes

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi (vasakult), Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin Vene reisilennukis Suhhoi Superjet 100.
Silvio Berlusconi (vasakult), Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin Vene reisilennukis Suhhoi Superjet 100. Foto: SCANPIX

Itaalia huvitub Venemaa reisilennuki Suhhoi Superjet 100 (SSJ-100) ostmisest piisavalt suures koguses, kinnitas Vene valitsusjuht Vladimir Putin.

«See on meie esimene reisilennuk, mis on täielikult valminud tootmisliinil, vastab tsiviillennunduse viimastele nõuetele ja Itaalia partnerid on valmis ostma piisavalt mitu lennukit,» rääkis ta võimupartei Ühtse Venemaa regioonidevahelisel konverentsil Habarovskis.

Eelmise nädala reedel tutvusid Putin, president Dmitri Medvedev ja Itaalia peaminister Silvio Berlusconi Sotšis ühe Superjetiga, mis oli sooritatud katselennu Kubanimaalt Jakutskisse.

Selline edasiliikumine Euroopa turgudel on väga oluline. «Me valisime spetsiaalselt selle niši, kus me mitte ei konkureeri Euroopa tootjatega, vaid mis võimaldab meil oma toodanguga siseneda Euroopa turule ja see on väga tähtis,» rääkis valitsusjuht.

Reisilennuk Suhhoi Superjet 100 on mõeldud 98 reisija jaoks ja selle lennukaugus on 4400 kilomeetrit. Lennuk loodi rahvusvahelise koostöö tulemusel – projekti realiseerimisest võttis osa 30 firmat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles