ENPA delegatsioon külastab Venemaad ja Gruusiat

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia sõjapõgenikud.
Gruusia sõjapõgenikud. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) delegatsioon külastab järgmise nelja päeva jooksul nii Venemaad kui ka Gruusiat.


Üheksa-liikmeline komisjon, mida juhib belglane Luc Van den Brande, kohtub mõlema riigi poliitilise ja sõjaväelise juhtkonnaga, et koguda informatsiooni kuu lõpus toimuvaks ENPA plenaaristungiks, vahendas AFP.

Esmaspäeval ja teisipäeval arutatakse sõja tagajärgi Moskvas Venemaa parlamendisaadikutega, ministritega, ametnikega ja sõjaväe esindajatega.

Nelja päeva jooksul kohtutakse ka mõlema riigi inimõigusorganisatsioonide, ÜRO Kõrgema Pagulaskomisjoni (UNCHR), Rahvusvahelise Punase Risti ja Piirideta Arstide (Doctors without Borders) esindajatega.

Kolmapäeval sõidab delegatsioon edasi Gruusiasse, kus kohtutakse Gruusia poliitikute ja ametnike kõrval ka Euroopa Komisjoni, Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE), Runase Risti rahvusvahelise komitee (ICRC) ja ÜRO arenguprogrammi (UNDP) liikmetega.

Delegatsiooni liikmetel on kavas külastada ka separatistliku Lõuna-Osseetia pealinna Tshinvalit ja teisi läheduses asuvaid külasid. Lisaks soovitakse tutvuda olukorraga ka niinimetatud Vene väeüksuste kontrollitavas puhvertsoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles