Moskva lennuõnnetuses vigastatutest 14 lebab raskes seisundis haiglas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TU-154 rusud Domodedovo lennuväljal.
TU-154 rusud Domodedovo lennuväljal. Foto: SCANPIX

Moskvas Domodedovo lennuväljal juhtunud õnnetuse tagajärjel lebab raskes seisundis haiglas 14 inimest.

Venemaa tervishoiuministeeriumi tänastel andmetel on haiglates ravil kokku 58 laupäevases lennuõnnetuses viga saanud inimest, vahendas Interfax.

Uurijad võtsid Surguti lennuväljal kütuseproove, et uurida Dagestan Airlinesi lennukile TU-154 tangitud kütust, vahendas RIA Novosti.

Üleeile aset leidnud õnnetuses hukkus kaks inimest: 80-aastane Roza Gadžijeva ja Dagestani presidendi vend Gadžimurad Magomedov (49) ja teatas uurimiskomitee.

Lennuk oli teel Moskvast Vnukovo lennuväljalt Dagestani pealinna Mahhatškalasse. Selle pardal oli 163 reisijat ja 9 meeskonnaliiget.

Prokuratuur algatas kriminaalasja peatüki järgi, mis puudutab liiklusohutuse eeskirjade ja õhutranspordi ekspluatatsioonireeglite rikkumist. Süüdimõistmisel saab karistada kuni 7-aastase vangistusega.

Esialgsete uuringute järgi lülitusid kaks mootorit välja hetkel, kui lennuk oli 9 kilomeetri kõrgusel. Aga üks funktsioneeris pärast ebakindlat tööperioodi kuni hädamaandumiseni välja.

Lennuk tegi hädamaandumise Domodedovole, põrutas maandumisrajalt välja ja purunes.
Õnnetuse võimaliku põhjusena uuritakse lennukikütuse kvaliteeti ja seetõttu võetakse proove mitmesest kohast. Prokuratuuri esindaja kinnitusel ühtegi prioriteetset versiooni praegu pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles