Piimatooted on mürgitanud üle 50 000 Hiina lapse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürgist kemikaali sisaldanud piimatoote tagajärjel haiglaravile sattunud väikelaps.
Mürgist kemikaali sisaldanud piimatoote tagajärjel haiglaravile sattunud väikelaps. Foto: Reuters / Scanpix

Melamiini sisaldanud piimatoodete tarvitamise tagajärjel on hukkunud neli ja haigestunud ligi 54 000 last.


Hiina tervishoiuministeeriumi andmeil viibib enamik tööstuslikku keemilist ainet sisaldanud piimatooteid tarvitanud lapsi kodusel ravil, kuid ligi 13 000 last on haiglas, neist üle saja raskes seisus, vahendas Reuters.

Kuigi algselt leiti mürkainet kõigest piimapulbrist, siis hiljem on uurimine tuvastanud seda ka teistest piimatoodetest.

Kommunistliku riigi valitsus süüdistab kohalikke võime tegematajätmistes, mis on viinud mitme mõjuka parteiliikme vallandamiseni seniselt ametikohalt. Näiteks on oma töö kaotanud Shijiazhuangi linnapea.

Väidetavalt said võimuesindajad kahtlast piimapulbrit tootnud ettevõte Sanlu Groupi tarbijatelt kaebusi juba eelmisel aastal, kuid kohalikud võimuesindajad ei võtnud olukorra parandamiseks midagi ette.

Väetise- ja mööblitööstuses viimistusmaterjalina kasutatavat melamiini lisati piimapulbrile, et suurendada selle proteiinisisaldust. Inimorganism melamiini aga metaboliseerida ei suuda ja see eritatakse täielikult neerude kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles