Eksperdid asuvad uurima hairünnakuid Sharm el Sheikhis

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatussildid Sharm el Sheikhi rannas.
Hoiatussildid Sharm el Sheikhi rannas. Foto: SCANPIX

Egiptuse turismiministeerium palus rahvusvahelistel ekspertidel uurida Punase mere kuurortlinnas Sharm el Sheikis toimunud hairünnakuid.

Turistide seas populaarse kuurorti randades toimus lõppenud nädalal mitu rünnakut. Pühapäevases rünnakus hukkus 70-aastane Saksa naisturist, nädala alguses toimunud rünnakutes sai viga aga kolm Vene ning üks Ukraina turist, vahendas uudisteagentuur AFP.

Kohalikud võimud kardavad, et hiljutised rünnakud võivad halvasti mõjuda riigi turismitööstusele ning on turiste hoiatanud, et nad ei läheks turvalisuse huvides liiga sügavatesse vetesse. Pealtnägijate sõnul hukkus aga naisturist kõigest 20 meetri kaugusel merekaldast, vahendas BBC.

Egiptuse keskkonnaministeeriumi spetsialistidel õnnestus möödunud nädalal kinni püüda kaks haid, kes seejärel ka tapeti, kuid väidetavalt on vabaduses veel trobikond röövkala. Miks haid supelrandades ründavad, on esialgu ebaselge, kuid ühe teooria kohaselt on nad ülepüügi tõttu sunnitud saaki otsima üha kaugemalt.

Ka on arvatud, et haid võisid aktiivsemaks muutuda, kuna möödunud kuul tähistatava moslemite ohvripüha Eid al-Adha ajal Austraaliast saabunud laevalt visati merre reisi ajal surnud loomade korjuseid. Eid al-Adha raames paluvad moslemid jumalalt andestust, tuues ohvriande, mille käigus veristatakse ka loomi. Austraaliast toodigi selleks tarbeks lambaid ja veiseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles