Lucas: skandaalseim on lekkimise fakt, mitte avaldatu sisu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja The Economist välistoimetaja Edward Lucas.
Ajakirja The Economist välistoimetaja Edward Lucas. Foto: Mihkel Maripuu

Briti nädalakirja The Economist ajakirjanik Edward Lucas leidis, et skandaalseim Wikileaksi diplomaatiliste memode lekkimise loo puhul on just nende materjalide avalikuks saamise fakt ise, mitte aga memode sisu.

«Aga USA diplomaadid on teinud head tööd, ilmneb nende materjalide sisust, USA välisministrina ütleksin neile: «hea töö!»,» sõnas Lucas ETV saates «Välisilm».

«Ärritab pigem nende eraisikute nimede avaldamine, kes on diplomaatidega eraviisiliselt rääkinud. See on nüüd nende isikute turvalisuse vähemdemokraatlikes riikides ohtu seadnud,» leidis Lucas.

«Wikileaksi asutaja Julian Assange on samas ka Wikileaksi nõrkus, mitte tugevus. Ta on autokraatlik, tema juhtimisstiil ei sobi hästi tiimitööks,» rääkis Lucas.

«On paradoksaalne, et Wikileaks on autokraatlik ja suletud organisatsioon, mis tegeleb salastatud informatsiooni avalikustamisega,» leidis Lucas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles